Παναγιώτης Δριμάλας – Ιατρός Βελονιστής

Ο ιατρός-Παθολόγος Παναγιώτης Δριμάλας αποφοίτησε με άριστα (βαθμός πτυχίου 9) από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Ιασίου UNIVERSITY OF MEDICIN AND FARMACIE IASI το Σεπτέμβριο του 1991. Αρχικά εργάστηκε ως ιατρός στο Τμήμα Αιματολογίας Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Ρίου και ακολούθως  στο Ογκολογικό Νοσοκομείο ¨Οι Άγιοι Ανάργυροι¨ όπου για δύο χρόνια έλαβε ουσιαστικές γνώσεις στην ογκολογία.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παθολογίας στο Νοσοκομείο ¨Ερυθρός Σταυρός¨ όπου απέκτησε με την συμβολή των επιμελητών του σημαντική κλινική εμπειρία  όσο αφορά στην αντιμετώπιση της πλειοψηφίας των παθήσεων της Εσωτερικής Παθολογίας.

Τον Οκτώβριο του 2002 ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή του άσκηση στην ειδικότητα της Παθολογίας.

Από τότε έως και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στο οποίο εφαρμόζει παράλληλα θεραπείες κλασικής Ιατρικής και Βελονισμού.

Παράλληλα, εργάστηκε στο Τρίτο Νοσοκομείο Αθηνών και σε δομές πρωτοβάθμιας Παροχής Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η πρώτη του επαφή με το βελονισμό έγινε το 2012. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ως  ¨δυτικός ιατρός δεν κατόρθωνε να θεραπεύσει παθήσεις φαινομενικά απλές όπως η ημικρανία, η κεφαλαλγία, η χρόνια οσφυαλγία, ο χρόνιος πυελικός πόνος.

Μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση των συμπτωμάτων για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά όχι θεραπεία του ασθενή.

Έχει έως σήμερα συμπληρώσει περισσότερες από 2.000 ώρες εκπαίδευσης στη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και έχει λάβει τίτλο πιστοποίησης στην άσκηση του Βελονισμού από τον επιστημονικό σύλλογο Ιατρών Βελονισμού Ελλάδος το 2014.

Ακολούθως  έλαβε εκπαίδευση στον βελονισμό όσο αφορά το πρωτόκολλο ΝΑΔΑ. Το 2017 έλαβε εκπαίδευση Βελονισμού από την ακαδημία SIVUAN BALANCE METHOD ACUPUNCTURE.

Κατέχει διεθνή πιστοποίηση εξάσκησης του βελονισμού από την ACADEMY OF RESEARCH AND TRAINING IN COMPLEMENTARY MEDICINE MEMBER OF INTERNATIONAL COUNCIL FOR MEDICAL ACUPUNCTURE AND RELATED TECHNIQUES AND ALSO MEMBER OF GLOBAL ORGANIZATION OF ACUPUNCTURE.

Το 2016 έλαβε πιστοποιητικό άσκησης αισθητικού βελονισμού από το EUROPEAN COSMETIC ACADEMY OF CHΙNESE ACUPUNCTURE. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία  1st and 2nd level of Advance Course in PSYCHOSOMATIC AND PSYCHIATRIC PROBLEMS WITH ACUPUNCTURE AND BACH FLOWER REMEDIES FOR ENERGY BALANCING.

Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγεται η πρωτότυπη έρευνα με την ονομασία ‘THE EFFECT OF ACUPUNCTURE IN PHYSIOLOGICAL PARAMETERS AND ENDURANCE RUNNING PERFORMANCE’ δημοσιευμένο στο THE JOURNAL OF SPORTS MEDICAL AND PHYSICAL FITNESS

Το βιβλίο του με τίτλο ‘ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ –  ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ’ είναι υπό έκδοση.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

ΧΟΜΠΥ: Είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων έχοντας συμμετάσχει τρεις φορές στον ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ με κυριότερες διακρίσεις:

– 2η Θέση Έλληνα Αθλητή στην ηλικιακή του κατηγορία, στους 16ους ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ 2006.

-1Η Θέση στην Ομαδική Βαθμολογία Συλλόγων Δρομέων του Μαραθωνίου Δρόμου Athens classic marathon 2007.