Τόνωση του Ανοσοποιητικού

Τόνωση του Ανοσοποιητικού

Πρόκειται για το αμυντικό σύστημα του ανθρώπου, το οποίο περιλαμβάνει πολλούς μηχανισμούς άμυνας και προστασίας έναντι των τοξικών παραγόντων. 

Τέτοιοι μηχανισμοί είναι, ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα, το δέρμα και η επιδερμίδα, το ανώτερο αναπνευστικό, τα πεπτικά ένζυμα του στομάχου. Σε βαθύτερο επίπεδο έχουμε τα λευκά αιμοσφαίρια, τα μακροφάγα των ιστών, το συμπλήρωμα. 

Βασικό σύμπτωμα της μειωμένης ικανότητας του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η μειωμένη αντίσταση σε βλαπτικούς παράγοντες, όπως το stress, οι τοξικές ουσίες και οι λοιμώξεις. Το πιο κοινό σύμπτωμα διαταραχής του ανοσοποιητικού είναι η εύκολη κόπωση (ψυχική και σωματική)και τη επιρρέπεια σε λοιμώξεις.

Ο κυριότερος φυσιολογικός παράγοντας καταστολής του ανοσοποιητικού στον ενήλικο είναι η ηλικία.  Άλλοι πολύ σημαντικοί παράγοντες είναι το κάπνισμα, το stress, η «κακή» φυσική κατάσταση λόγω καθιστικής ζωής ή κακής διατροφής, η κατάχρηση αλκοόλ, η κατανάλωση αποκλειστικά τυποποιημένων γευμάτων, η απουσία φρούτων και λαχανικών από την καθημερινή διατροφή. Επίσης παθήσεις,  όπως υποτροπιάζουσες ή χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις , αλλεργίες, νοσογόνος παχυσαρκία, σημαντική αναιμία, καρδιοαγγειακές παθήσεις, ψυχοσωματικές διαταραχές, σπληνεκτομή, κακοήθειες, σακχαρώδης διαβήτης, ηπατικές παθήσεις, παθήσεις που προκαλούν χρόνια ανοσοκαταστολή (AIDS), ορισμένες νευρολογικές παθήσεις. 

Με τη βοήθεια του Βελονισμού έχουμε τη δυνατότητα να τονώσουμε με συγκεκριμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πέρα όμως από αυτό, ο Βελονισμός ως η σημαντικότερη ολιστική ιατρική, παράλληλα, αντιμετωπίζει – θεραπεύει και την αιτία που προκάλεσε τη διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι, για παράδειγμα, αντιμετωπίζουμε εντελώς εξατομικευμένα και στοχευμένα παθήσεις του αναπνευστικού, ψυχοσωματικές διαταραχές (κατάθλιψη, αϋπνία, stress),αναιμίες, παχυσαρκία, αλλεργία, διαταραχές των επινεφριδίων. 

Παράλληλα, με τη σύσταση σωστής διατροφής και αλλαγών του τρόπου ζωής, επιτυγχάνουμε, μέσω της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής ολοκληρωμένη θωράκιση του οργανισμού.