Διαταραχές Περιόδου

Διαταραχές Περιόδου

Δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα, που αφορούν κορίτσια στην εφηβεία καθώς και νεαρές γυναίκες έως και την ηλικία της εμμηνόπαυσης, είναι η δυσμηνόρροια και οι διαταραχές εμμήνου ρύσεως.

Η εμμηνόρροια είναι η φάση του έμμηνου κύκλου, όπου αποβάλλεται το τοίχωμα της μήτρας. Ο όρος εμμηνόρροια (περίοδος) αναφέρεται στη φυσιολογική και τακτική αιμορραγία που συνήθως διαρκεί τέσσερις έως και επτά ημέρες.

Διαταραχές της εμμήνου ρύσεως περιλαμβάνουν εμμηνορυσιακούς κύκλους  που εμφανίζονται σε απόσταση χρονική μικρότερη από είκοσι μία ή μεγαλύτερη από τριάντα πέντε ημέρες μεταξύ τους, μη εμφάνιση  τριών  ή περισσότερων  συνεχόμενων εμμηνορρυσιακών κύκλων και όταν η εμμηνορρυσιακή ροή είναι πολύ μεγαλύτερη ή μικρότερη από το σύνηθες.

Τα κυριότερα αίτια διαταραχών της εμμήνου ρύσεως είναι τα ακόλουθα: άγχος και τρόπος ζωής, αντισυλληπτικά χάπια, πολύποδες ή ινομυώματα της μήτρας, φλεγμονώδης νόσος της πυέλου, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, λήψη φαρμάκων όπως στεροειδή, αντιπηκτικά κ.ά.

Μέσω του Βελονισμού έχουμε τη δυνατότητα παροχής εξατομικευμένης και προσωποποιημένης θεραπείας. Η διάρκεια της θεραπείας είναι δώδεκα συνεδρίες οι οποίες πραγματοποιούνται αναλόγως του προβλήματος.

Σε διαταραχές όπως βραχύς ή μεγάλος έμμηνος κύκλος, οι συνεδρίες γίνονται μία (1) φορά την εβδομάδα για δώδεκα (12) εβδομάδες.

Σε διαταραχές όπου έχουμε άλλοτε μεγάλους και άλλοτε μικρούς κύκλους η θεραπεία γίνεται από την 5η έως την 14η ημέρα του κύκλου (τρεις, τέσσερις συνεδρίες ανά μήνα). Επανάληψη για τρεις με τέσσερις μήνες.

Μέσω του Βελονισμού, έχουμε επίσης τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε σημαντικά γυναικολογικά προβλήματα όπως: Προ-εμμηνορροϊκό σύνδρομο, Πρωτοπαθής αμμηνόρροια, Περι-κλιμακτηριακό σύνδρομο.

Τέλος, με τον Βελονισμό θεραπεύουμε μερικές από τις σημαντικότερες παθήσεις οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές του κύκλου όπως κύστεις ωοθηκών και ινομυώματα μήτρας.