Αλλεργική Ρινίτιδα

Αλλεργική Ρινίτιδα

Η οξεία εαρινή αλλεργία ή χρόνια αλλεργική ρινίτιδα, το βρογχικό άσθμα, αλλά  και η νευροδερματίτιδα ανήκουν, σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, στις ασθένειες που αφορούν το στοιχείο του μετάλλου.

Είναι παθήσεις για τις οποίες σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Βελονισμός ενδείκνυται ως μέθοδος θεραπείας κατά απόλυτο τρόπο.

Αιτίες στις οποίες οφείλονται οι παθήσεις που αναφέρθηκαν είναι η σκόνη, τα ακάρεα οικιακής σκόνης, η γύρη των λουλουδιών, η επαφή με ζώα, με χημικά, με καλλυντικά, η μειωμένη ικανότητα προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές, η μειωμένη αμυντική ενέργεια (ανοσοποιητικό) Wei Qi.

Όπως σε κάθε πάθηση, έτσι κει εδώ, η τεράστια αποτελεσματικότητα της θεραπείας μέσω βελονισμού οφείλεται στην εξατομικευμένη, προσωποποιημένη θεραπεία.

Ο Βελονισμός αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο κλινικές εκδηλώσεις ρινίτιδας και άσθματος. Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση όσον αφορά σε καταστάσεις όπως :

  • ρινική συμφόρηση στο κρεβάτι και ρινόρροια τις υπόλοιπες ώρες,
  • σταθερή ρινόρροια (τρία φτερνίσματα το πρωί κατά την έγερση),
  • συχνή παραρρινοκολπίτιδα με έγχρωμη βλέννα,
  • φτάρνισμα σε περίπτωση επαφής με γύρη ή άλλα αλλεργιογόνα,
  • διαλείπον άσθμα,
  • συνεχές άσθμα.

Η θεραπεία με Βελονισμό, όσον αφορά στις παθήσεις του αναπνευστικού, έχει εξαιρετκά αποτελέσματα, κυρίως για περιπτώσεις όπου έχει διαπιστωθεί ότι οι παθήσεις επαναλαμβάνονται εποχικά. Σημαντικό δε είναι, να πραγματοποιούνται οι θεραπείες  πριν από τη περίοδο έξαρσης των χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων.

Επιπλέον, η θεραπεία με Βελονισμό προφυλάσσει  τους θεραπευόμενους από τις παρενέργειες των φαρμακευτικών σκευασμάτων, ιδιαίτερα των κορτικοειδών.